Eetcafé en Buurtpunt ‘Het Karmijn’

Een divers project in de Schilderswijk.

Het Karmijn is een ‘sociaal’ project, waarbij mensen met een verstandelijke beperking een gezond en duurzaam restaurant runnen. Deze bevindt zich midden in de Schilderswijk, waarbij wij ons richten op: ‘ouderen en een ieder die eenzaamheid herkent’. In samenwerking met onze fantastische collega’s, willen wij hierin wat kunnen betekenen. Gezelligheid, lachen, een leuk praatje en lekker eten! Je kunt bij ons al een 3-gangen menu krijgen voor maar € 4,50. Bel gerust of like onze pagina op Facebook voor alle nieuwtjes en data.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op:

Contact

Het Karmijn in Den Haag

’s Heeren Loo’s interculturele zorgprojecten

Bij deze wil ik Het Karmijn als onderdeel van ’s Heeren Loo even toelichten. In Den Haag was behoefte aan een cultuurspecifieke woonomgeving voor mensen met een verstandelijke beperking en een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond. Dat heeft reeds in 2008 geleid tot de opening van Het Karmijn in de Schilderswijk. Het Karmijn is een multicultureel woon-, zorg- en welzijnsproject vanuit ’s Heeren Loo. De inrichting en vormgeving van het pand zijn samen met bewoners, familie en de Hindoestaanse gemeenschap tot stand gekomen. Ook in de aangeboden diensten houdt men rekening met de culturele, religieuze en etnische achtergrond van de cliënten. Binnen Het Karmijn werken allerlei mensen uit allerlei verschillende culturen. Van daaruit is het Eetcafé en Buurtpunt ontstaan, welke ik, samen met mijn broer Charley, sinds een tijdje begeleid. We willen de medewerkers en de bezoekers een leuke tijd en betekenisvolle avond bezorgen. Kom gerust langs en neem een kijkje.

6 oktober 2016

TV West – Van de Kaart

Vandaag loopt Jet Sol een lijn door de Schilderswijk. Ze begint op de Elspeetstraat en eindigt bij Het Karmijn aan de Vaillantlaan. Onderweg ervaart ze de gastvrijheid van de Schilderswijk. Ze ontmoet een Pakistaanse duivenliefhebber en op de Haagse Markt komt ze vlogger Deborah tegen. Deborah heeft een glazen oog, doordat ze als baby kanker kreeg. Ze is dankbaar voor de mooie dingen in haar leven en die positiviteit straalt ze uit (vanaf 19:44 is het Karmijn in beeld).

11 mei 2016

Geloof, hoop en liefde op bezoek bij het Karmijn

De Schilderswijk in Den Haag heeft al jaren een slechte naam. Er is veel werkloosheid en criminaliteit en telt bijna honderd verschillende nationaliteiten. Maar Bert ontdekt dat in deze wijk veel moois gebeurt. Hij ontmoet verschillende mensen die een hoopvol initiatief zijn gestart om de Schilderswijk juist positief op de kaart te zetten.

Bijvoorbeeld de broers Charley en Xander, die een paar keer per week een maaltijd bereiden voor mensen met een kleine portemonnee. Het personeel bestaat voor een deel uit mensen met een verstandelijke beperking. Herman gaat op pad om te zien of de Hagenaren en Hagenezen iets in huis hebben dat te maken heeft met geloof (vanaf 25:50 is het Karmijn in beeld).

Juni 2017 – Helaas wordt het filmpje niet meer beschikbaar gesteld door de EO..